

Referentie: pr#0119
Merk: Pasqua Wijnhuis
Gebied Italie, Veneto, ValpolicellaDruif Corvina 60%, rondinella 20%, Corvinone 10%, Negrara 10%Fles 0,75 LAlc perc 13,5 %Bottelaar Pasqua, Villa BorghettiEten gegrild vlees, kruidige kazenAllergenen SulfietDeze Valpolicella die in contact is geweest met de uitvergiste schillen van de...
Referentie: pr#0038
Merk: vallformosa
Gebied Spanje, PenedesDruif Macabeo,Viura,Parellada,Xarel.LoFles 0,75 LAlc perc 11,5 %Bottelaar VallformosaAllergenen Sulfietclass Cava De Cava Brut van Vallformosa is een klassieke droge stijl Cava met een geur en smaak die het gehemelte domineert. In de mond tonen van peer,...
Referentie: bu#57
Merk: castel wine
Gebied PugliaDruif PrimitivoAlc% 13%Fles 0,75 LEten Pasta met tomatensauce, gegrild vlees,rood vlees,Alergenen SulfietJaar 2021Soepele wijn, 6 maanden op eikenhouten vaten gerijpt, met in zijn stevige, verwarmende smaak zowel toast achtige aroma’s als schakeringen van pruimen, zwarte...
Referentie: pr#284
Merk: Bodegas Munoz
Gebied Spanje, La ManchaDruif Macabeo, VerdejoFles 0,75 LAlc perc 13 %Bottelaar Lugado MunozEten vis, Pasta, Rijst, GroentesAllergenen SulfietBeeld: schoon en helder. Strogele kleur met groenachtige tonen. Neus: fris en complex met tonen van citrusvruchten en witte bloemen. Mond:...
Gebied | Frankrijk, Bourgogne, Chablis |
Druif | Chardonnay |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 12,5 % |
Bottelaar | Laroche |
Allergenen | Sulfiet |
class | Premier cru |
eten | Oesters, Vis, Mosselen, Zeevruchten, Schaal en Schelpdieren |
Rijke, volle wijn met een goede balans van mineralen. Vinificatie vindt voor 1/3 plaats in roestvrijstalen tanks en 2/3 deel in eikenhouten vaten. De kleur van de wijn gaat van lichtgeel naar goudgeel naarmate hij ouder wordt.
Goede begeleider van oesters, zeevis, schaal- en schelpdieren zonder al te sterke sauzen.
"Domaine Laroche" streeft naar een globale benadering van verantwoordelijkheid en duurzaamheid die wordt vertaald in agro-ecologische wijnbouw.
Hoe te definiëren? Het is gewoon een methode die rekening houdt met de relatie tussen de plant, zijn fysiologie, zijn bodem, zijn klimaat en de omgeving.
Het wordt snel duidelijk dat de balans van de plant aanzienlijk bijdraagt aan de vermindering van behandelingen, omdat het van nature meer resistent wordt tegen ziekten en plagen.
We hebben onze eigen specificaties, gebaseerd op een paar eenvoudige principes: geen herbiciden, geen insecticiden of anti-rot. De gebruikte behandelingen moeten de plant helpen en het evenwicht of de rijping van de druiven niet verstoren.
We experimenteren bijvoorbeeld met natuurlijke brandnetel- en valeriaanbehandelingen die zeer effectief zijn.
Alleen ecologisch denken in de wijngaard zou onzin zijn. In het wijnbedrijf passen we dezelfde principes toe als in de wijngaard: de input is tot een minimum beperkt en we werken aan het verminderen van het energieverbruik en het gebruik van regenwater.
Een globale benadering om rekening te houden met het milieu in onze activiteit vereist vaardigheden, en dus mensen.
We kunnen niet genoeg zeggen hoe belangrijk ze zijn, bij de overdracht, maar ook bij het creëren van nieuwe ervaringen.
We moedigen het leren aan, omdat het effectieve getuigenis mogelijk maakt, vooral als het gaat om handvaardigheid.
Datasheet
Referentie: bu#0042
Merk: louis Moreau
Gebied Frankrijk, ChablisDruif ChardonnayFles 0,75 LAlc perc 12,5 %Bottelaar Maison Louis MoreauEten vis, schaal en schelpdieren, Oesters, TerrasAllergenen Sulfiet Louis Moreau chablis is een gebalanceerde wijn met tonen van zeer fruitig citrus maar ook rijpe peer en...
Referentie: pr#45
Merk: louis Moreau
Gebied Frankrijk, ChablisDruif ChardonnayFles 0,75 LAlc perc 12 %Bottelaar Maison Louis MoreauEten vis, schaal en schelpdieren, Oesters, TerrasAllergenen SulfietChablis is de "Golden Gate of Burgundy", 180 km ten zuidoosten van Parijs. De wijngaard beslaat meer dan 5400 hectare en omvat...
Referentie: pr#0141
Merk: Domaine Laroche
Gebied Frankrijk, ChablisDruif ChardonnayFles 0,75 LAlc perc 12,5 %Bottelaar Domaine LarocheAllergenen SulfietEten vis, apperitief, schaal en schelp dieren,mosselen, oesters Rijke, volle wijn met een goede balans van mineralen. Vinificatie vindt voor 1/3 plaats in roestvrijstalen tanks en...
Referentie: bu#0311
Merk: louis Moreau
Gebied Frankrijk, ChablisDruif ChardonnayFles 0,75 LAlc perc 12,5 %Bottelaar Maison Louis MoreauEten vis, schaal en schelpdieren, Oesters, TerrasAllergenen SulfietClasse Premier CruDe Druiven worden met de hand geoogst en gevinifieerd door spontane gisting in roestvrijstalen tanks....
Gebied | Frankrijk, Bourgogne, Chablis |
Druif | Chardonnay |
Fles | 0,75 L |
Alc perc | 12,5 % |
Bottelaar | Laroche |
Allergenen | Sulfiet |
class | Premier cru |
eten | Oesters, Vis, Mosselen, Zeevruchten, Schaal en Schelpdieren |
Rijke, volle wijn met een goede balans van mineralen. Vinificatie vindt voor 1/3 plaats in roestvrijstalen tanks en 2/3 deel in eikenhouten vaten. De kleur van de wijn gaat van lichtgeel naar goudgeel naarmate hij ouder wordt.
Goede begeleider van oesters, zeevis, schaal- en schelpdieren zonder al te sterke sauzen.